Publicaties

Legale wiet (2doc)

Hoewel het verkopen van wiet in Nederland al decennia gedoogd wordt, is het telen van wiet nog altijd illegaal. Bekijk de 2doc Legale Wiet.

In 2019 startte de Nederlandse overheid het vierjarige wietexperiment waarbij er legaal gekweekt kan worden. Kwekers die zich aanmelden voor het experiment moesten door een strenge selectie procedure. Hoe zal het experiment lopen en wat is er voor nodig om het experiment te laten slagen? In deze documentaire volgt filmmaker Frans Bromet twee cannabis kwekers waaronder onze eigen John. Bekijk de documentaire hier.

Meer info: Op dit moment gebeurt het inkopen van wiet via 'de achterdeur'. Wat legaal wordt verkocht, wordt illegaal ingekocht. Eind 2019 was het startpunt van een vierjarig experiment waarbij onder staatstoezicht gekweekte wiet legaal wordt verhandeld. Dit zou moeten leiden tot minder criminaliteit, en betere kwaliteit wiet met minder schadelijke stoffen. 

Na een strenge selectieprocedure worden tien telers geselecteerd die deze overheidswiet mogen gaan leveren. 
Bromet volgt de doorgewinterde kweker John - die zijn kwekerij zo legaal en transparant mogelijk wilde runnen, maar toch alles verloor na een rechtszaak - en de zakenmannen van plan C die voor het eerst wiet willen gaan telen. Daarnaast interviewt Bromet de coffeeshophouders, betrokkenen politici en zowel voor- als tegenstanders.

Bron: 2doc.nl - Legale Wiet

DEEL HUIDIGE PAGINA

contact

Heb je een vraag?
Dan kun je ons bereiken via hello@holigram.nl

Disclaimer: Onze website en socials zijn uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden. Er worden geen producten verkocht via onze website en socials.

© 2021 Holigram
Holigram® is een geregistreerd handelsmerk van
Grassmeijers B.V. Alle rechten voorbehouden.